Klik venligst
Klik venligst-Klik venligst

Kæberaslere

Mandag 19. juni 2017 kl: 10:00

Kæberaslere
Simon Ødegaard Simonsen, Vester Boulevard 17, Randers - folketings- og byrådskandidat, Venstre.
LÆSERBREV Af Simon Ødegaard Simonsen, Vester Boulevard 17, Randers - folketings- og byrådskandidat, Venstre.

I dagspressen omtales en meningsmåling ved navn Voxmeter, hvor vores borgmester Claus Omann Jensen (V) optræder på en sidsteplads over ”evaluerede borgmestre i landet”.

Ud over at artiklen savner kildekritisk oplysning om hvem, man har spurgt, hvornår, hvordan, hvad har man spurgt om, osv. - forbavser artiklen mig nu en hel del, idet jeg ikke kender nogen i min omgangskreds - og det endda på tværs af partierne - der ikke er enige i, at vi aktuelt har den bedste borgmester som Randers kommune nogen sinde har haft.

Nå ja, fra spøg og skæmt afdelingen kender jeg jo også de herrer Kasper Fuhr, Bjarne Overmark og deres 8-9 disciple, som ønsker en anden borgmester i julegave. Det ønske må de da gerne have. Ikke fordi der ikke engang imellem er enkelte fornuftige indlæg fra de herrer, men det meste er nu nærmest uendelig tom kæberaslen uden nogen gang på jorden.

Men er det det, vi ønsker? Tror I, at Bjarne Overmark eller Kasper Fuhr som borgmester havde opnået en bedre score over ”evaluerede borgmestre i landet?" Næppe.

Og hvad betyder så ”evaluerede borgmestre i landet”? Evaluerer man på evnen til at gøre ingenting, evnen til at lade stå til, evnen til at lægge sig i hængekøjen med rødvinsflasken, ja, så tror pokker at vores borgmester får en uendelig lav score. Næ, vores borgmester er handlingens mand, der næsten utålmodigt tager fat i ethvert problem uden at skele til, om det giver stemmer eller ej. Sigtet er hele tiden fremgang for vores kommune, rette op på tidligere tiders fejl.

Resultaterne er langt om længe begyndt at komme, og der kommer flere. Nu mere end 1600 flere lokale arbejdspladser, nu mere end netto 600 nye borgere om året der flytter til vores kommune med den flotte natur, ledigheden er nu faldet mere end landsgennemsnittet, salg af grunde er nu tredoblet, antallet af vækstvirksomheder i Randers kommune hører nu til blandt de højeste i Danmark.

Børneområdet er nu løftet med flere hænder og længere åbningstider. Ældreområdet kompenseres nu 100% i stedet for kun 75 % som tidligere. Over 60 nye virksomheder med nye jobs kom til kommunen alene i sidste måned. Nyt fremtidens plejehjem er på vej med nytænkning af relationer mellem unge og ældre. Et demens ældrecenter er der også kommet. En øget indsats har nu resulteret i psykiatriens hus. Vi får en udvidelse af den selvejende institution Randers Arena, populært kaldet hal4, for et forholdsvist beskedent kommunalt tilskud på 2,5 mio. kr. årligt - peanuts vil andre nok mene!

I anden halvdel af byrådsperioden er der langt om længe kommet mere fokus på landdistrikter og øget indsats der. Alt sammen sket med Claus Omann Jensen ved roret og uden skattestigninger vel at mærke.

Skolestruktursagen havde ingen borgmester før turdet tage fat i, og derfor var det efterhånden en betændt sag som skulle løses. Børnene og deres forældre valgte i stigende grad privatskolerne til på bekostning af folkeskolerne. Derfor var det pine og død nødvendigt med en kraftigt indsats for at bringe folkeskolerne op på et niveau modsvarende privatskolerne.

Efter en lang og lidt bøvlet proces endte det med, at det var de ansvarlige partier S, DF og V, der måtte bringe aftalen om skolestrukturen på plads.
Derfor er der blevet investeret kraftigt i it- og undervisningsudstyr i klasseværelser, understøttende to-lærerordninger, efteruddannelse, om/tilbygninger og meget andet. Faktisk har ingen byrådssamling før brugt så mange penge på skoleområdet som nu.

Uheldigvis kolliderede vores lokale skolestruktur med landets skolereform som langt fra var på plads. Derfor var/er opgaven lidt større her. Jeg er imidlertid sikker på, at resultaterne vil indfinde sig med tiden, hvis vi hjælper til hver især på sin måde. Forældrene bør sørge for, at børnene sendes i skole hver dag positive, friske og læringsparate. Lærerne og lederne skal holde ro i klasserne og give motiverende undervisning.

Borgerne og politikerne skal se fremad, thi det er der fremtiden er -uanset hvem der er borgmester.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- EU har ikke lært noget efter Brexit
- Assentoft: Fadølsprojekt ved folkeskolen
- Radikal isolation
- Åbenbart kun løftebrud og besparelser
- Fantasiløse besparelser eller udvikling og viden?
- Socialdemokratiets fejlagtige velfærdsstråmand
- Ny borgmester = ny politik?
- Venstre vil velfærd
- Byggeri på Thors Bakke
- Er der en Socialdemokrat til stede?
- Hvem har ansvaret?
- Nyt klubhus på banen i Stevnstrup

Kommentarer til artiklen:
Kæberaslere
Hej Simon! Jeg tror, at vi lader den stå der! Sikkerhed og tryghed er alfa og omega. Selvfølgelig er der ingen, heller ikke du, der skal være nødsaget til at bruge 20.000 kr. om ugen, for at kunne holde ferie. Behovene er slet ikke ens. Skal vi ikke arbejde på, at der bliver lige ret for alle? Også de, der er "faldet ud" af de normale rammer? Det kunne være både dig og mig. Tænk på det, og arbejd på, at vilkårene er ens for alle, uanset om du er blevet handicappet eller ej. TAK på forhånd - for din indsats.
Bent Lunø
Hildursvej 5, 2.th.,
8920 Randers NV
22-06-2017 00:03:07

Kære Bent
Jeg vil gerne inviteres ud og se institutioner.
Jeg bruger altså ikke 80.000 på ferie.
Selv hvis jeg havde råd kunne jeg aldrig
finde på at gøre det.
Jeg tror at det vi skal tilbyde er sikkerhed og tryghed for de handicappede.
Ikke alle ønsker at blive hevet ud af dagligdagens trygge rammer så bliver de måske usikre og angste.
Men der er naturligvis mange typer af handicappede, som nok ikke har ens behov.
Simon Ødegaard Simonsen
Vester Boulevard 17
8920 Randers
20-06-2017 22:52:57

Kære Kirsten
Måske skulle jeg ikke have anvendt "kæberaslere", men blev lidt voldsomt inspireret af et dagblad der skrev noget i retning af "kæberasler til Borgmester..".
Det er jo reelt set kun Fuhr og Overmark der giver den kæberasler, hvilket jeg naturligvis synes er urimeligt taget alle de gode ting i betragtning der er sket.


Simon Ødegaard Simonsen
Vester Boulevard 17
8920 Randers
20-06-2017 22:43:22

Kæberaslere
Kære Simon! Tak for din respons, hvor du skriver, at du blankt erkender, at du ikke kender nok til området, ud over dine private erfaringer. Som eventuelt kommende byrådsmedlem er der rigtig mange ting at sætte sig ind i. Det nemmeste - set med positive øjne - er at holde meget fast i de succeshistorier, der er i kommunen, og som enten er kommet ved hjælp af en målrettet indsats af engagerede mennesker, eller helt tilfældigt, fordi regeringen vælger at omlægge strukturen i SKAT. Det sværeste for dig at få fat i - og oplysninger om, er virkeligheden. Her skal du ud og besøge
f.eks. bofællesskaberne og høre om beboernes hverdag - ikke af de øverste ledere i kommunen - men af beboerne og personalet, der hver dag kæmper for at give borgerne en nogenlunde anstændig tilværelse. Høre om konstante nedskæringer på personaletimerne, face to face tiden, og muligheden for at komme afsted på ferie i bare 1 uge (med personale). I al sin genialitet har Folketinget lige gjort det muligt, at borgerne må tilkøbe ekstra ferie, hvor de selv betaler for at få personale med, selv lejer et sommerhus eller betaler en udenlandsrejse - hvilket for manges vedkommende for en ekstra uge vil betyde en omkostning på ca. 20.000 kr.
Du har sikkert mulighed for 4-5 ugers ferie og skal ikke sidde uvirksom og kikke ud af vinduerne i et bofællesskab i 51 ud af 52 uger om året, og så vil du kunne holde en fin 4 ugers ferie for 80.000 kr., ikke? Du skal heller ikke tænke på, om nu dit dagtilbud kan overleve de beskæringer i taksten, som kommunen har foretaget, om den manglende demografiregulering på området betyder at endnu flere skal klare sig med endnu mindre. Ledsager ordningen er du heller ikke afhængig af, men den er også blevet strammet op. Du nævner handicap hjælpen - den kender jeg ikke, men jeg ved, hvilke muligheder, der er for de handicappede, og de kan slet ikke komme med i kategorien af succeshistorier i Randers Kommune. Op til flere fornuftige byrådsmedlemmer sagde på byrådsmødet, at der skulle rettes op på handicapområdet - snarest muligt. Hvis du kunne være med til at gøre det til en succeshistorie ville jeg blive meget glad. Du skriver også: Der er mange grupper, der ikke optjener nogen form for ferie. Ja, det er der, men det betyder vel ikke, at de handicappede så skal nøjes med muligheden for 1 uges ferie? Vi har mange sen-hjerneskadede - efter f.eks. en trafikulykke - det kunne være succesfulde forrretningsmænd, der i et splitsekund får ændret deres dagligdag totalt. De har sikkert været vant til 4-5 ugers ferie - og skal nu - helt uforskyldt - nøjes med 1 uges ferie og kan så tilkøbe en ekstra uge til 20.000 kr. Hvis man påtænker at gå ind i byrådsarbejdet - ligger der et meget stort arbejde i at sætte sig ind i tingene først og derefter huske, at et samfund måles på, hvordan man behandler de svageste! Efter mere end 30 års arbejde med handicappede mangler jeg stadig succeshistorier på området. Et nyt byråd bør sætte det handicapområdet højt på dagsordenen.Held og lykke med "uddannelsen".
Bent Lunø
Hildursvej 5, 2.th.
8920 Randers NV
20-06-2017 15:22:28

Til overvejelse
Da der i flere kommentarer er blevet gjort opmærksom på, at det måske ikke er samarbejdsfremmende at anvende betegnelser som spøg - og skæmtafdelingen samt tom kæberaslen om eventuelt kommende byrådskolleger, så vil jeg kommentere på andre områder i Simon Simonsens læserbrev.
Simon skriver:” Uheldigvis kolliderede vores lokale skolestruktur med landets skolereform, som langt fra var på plads. Derfor var/er opgaven lidt større her. ..(.).” NEJ. Den lokale skolestruktur kolliderede ikke med skolereformen. Skolestrukturen blev indført på TRODS af reformen. Børn, forældre og lærere blev udsat for stor omvæltning to år i træk.
Simon skriver: ” Nå ja, fra spøg- og skæmtafdelingen kender jeg jo også de herrer Kasper Fuhr, Bjarne Overmark og deres otte-ni disciple, som ønsker en anden borgmester i julegave…(.).” Det er muligt, at I i venstre kalder tilhængere af jeres parti og medlemmer for disciple, og at I derved betragter betegnelsen Venstres Disciple som et positivt ord. Hvis det er tilfældet, er din brug af ordet ok. Jeg vil så fokusere på det af dig oplyste antal. Jeg er sikker på, at du tager fejl. VL og BL har mange flere tilhængere, som ønsker en anden borgmester i julegave. Jeg begrunder det med udgangspunkt i Amtsavisens karakterafstemning. Klokken 9, tirsdag, d. 20.06. (ved ikke, hvornår afstemningen slutter) havde 46 personer afgivet karakteren (-3), og 19 havde afgivet karakteren (00), hvilket får mig til at konkludere, at der er mindst 65 disciple, som har et bestemt julegaveønske. Jeg har samme ønske, dog deltager jeg ikke i karaktergivningen.Kirsten Lorentzen
Blenstrupvej 30
Blenstrup
20-06-2017 09:50:08

Kære Bent
Tak for din positive tilgang. Jeg må blankt erkende at jeg ikke kender nok til området, ud over egne private erfaringer.
Jeg lagde mærke til dine spørgsmål 12/6
og overvejer stadig svarene.
Når du lægger det op på den måde får det mig til at tænke på lønmodtageres ret til 5 ugers ferie.
At være handicappet er jo ikke en ansættelse, men formentlig en tilstand som man måske er i resten af livet.
Har det noget med ferie at gøre? Næ.
Handicap ordningen er vel hjælp til at lette dagligdagen.
Der er mange grupper der ikke optjener nogen form for ferie.
Du må endelig sige til hvis jeg har fat i en gal vinkel?
Simon Ødegaard Simonsen
Vester Boulevard 17
8920 Randers NV
19-06-2017 22:25:13

Kæberaslere
Godt skrevet, men skribenten dribler meget behændigt uden om de områder, som borgmesteren og 15 andre byrådsmedlemmer totalt overser. Men nu skal jeg hjælpe på vej. Det drejer sig blandt andet om handicapområdet, som uanset at det ikke bliver demografireguleret som alle andre områder, alligevel konstant udsættes for besparelser og nedskæringer.

Der tildeles 70% mindre førtidspensioner til udviklingshæmmede i Randers Kommune - efter den nye førtidspensionsreform - uden at det kan dokumenteres, hvorfor der lige pludselig ikke er behov for flere tildelinger (de udviklingshæmmede "parkeres" på kontanthjælp og senere integrationsydelse.

FN's Handicapkonvention overholdes ikke i Randers - der er ikke lige ret - nogle grupper af handicappede bevilges 2 ugers ferie - de udviklingshæmmede kan få 1 uges ferie. Og så videre.

Busdriften i de forskellige bofællesskaber er i fare, da der tilsyneladende ikke er midler til at købe nye busser for.....og så videre....

Jeg stillede 8 spørgsmål til borgmesteren i den åbne spørgetid på byrådsmødet 12.6.17 - og en del politikere valgte at stå op og tale de handicappedes sag - Louise Høgh var den eneste borgerlige - de øvrige sad i den anden side af salen, men her kan man finde ud af at være menneskelige! Prøv at lytte til byrådsmødets åbne spørgetid og fortæl mig så, om der var urimeligheder i det, der blev talt om.

Apropos talt om - måske tager jeg helt fejl og er en negativ person, der taler alt ned - du kan sikkert "tale området op" - det vil jeg vente spændt på at høre.
Bent Lunø
Hildursvej 5, 2.th.,
8920 Randers NV
19-06-2017 19:28:39

Kære Flemming
Tak for din positive indstilling!
Simon Ødegaard Simonsen
Vester Boulevard 17
8920 Randers NV
19-06-2017 18:18:41

Kære Henrik
Du lyder til at vide meget om Nordkorea og Saudiarabien. Jeg gør ikke og er i denne forbindelse ret ligeglad.
Jeg glæder mig over den fortsatte gode udvikling der sker i Randers Kommune og håber at
skolereform og skolestruktur snart bærer frugt. Men det er en stor mundfuld.

Simon Ødegaard Simonsen
Vester Boulevard 17
8920 Randers NV
19-06-2017 18:15:58

Kære Henrik
Du lyder til at vide meget om Nordkorea og Saudiarabien. Jeg gør ikke og er i denne forbindelse ret ligeglad.
Jeg glæder mig over den fortsatte gode udvikling der sker i Randers Kommune og håber at
skolereform og skolestruktur snart bærer frugt. Men det er en stor mundfuld.

Simon Ødegaard Simonsen
Vester Boulevard 17
8920 Randers NV
19-06-2017 18:15:51

Simon Simonsen's omgangskreds??
Simon Simonsen henter øjensynligt sin store inspiration fra den nordkoreanske eller saudiarabiske pressetjeneste.
I de lande er magthaverne også 100% sikre på, at ALLE bakker op om deres ledere.
Og på samme måde, som Kim Jong Un's tro væbnere, eller familiemedlemmerne i den saudiske kongefamilie, ikke kender nogle i deres omgangskredse der ikke er svært begejstrede for deres respektive ledere, står Simon Simonsen med tilsvarende begejstring for Claus Omann.
Og man må jo blot konkluderer, både når det gælder medlemmer af den saudiske kongefamilie, de tro rygklappere i den nordkoreanske top, og Simon Simonsen, at deres omgang med den jævne befolkning, og deres forståelse for mennesker udenfor magtens centrum, er uendelig lille.........
Henrik Manero Hald
Gammeljord 9, tvede
8930 Randers næ
19-06-2017 17:20:57

Godt brølt Simon Ødegaard Simonsen


flemming østergaard
pilevænget 14
8990 Fårup
19-06-2017 10:51:32


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
-
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk