Klik venligst
Klik venligstKlik venligst-

Banerock kom super godt fra start

Søndag 18. juni 2017 kl: 09:22

Festivalen lagde ud med 600 publikummer. Samtidig kåredes Frede Mortensen til Årets Borger 2017. En dejlig dag. Foto: Kurt Helge
Festivalen lagde ud med 600 publikummer. Samtidig kåredes Frede Mortensen til Årets Borger 2017. En dejlig dag. Foto: Kurt Helge

Banerock kom super godt fra start
Der blev sunget med og danset til hele viften af musik. Foto: Kurt Helge
BILLEDGALLERI Man starter som lille, og så bliver man stor. Sådan kan det også komme til at gå for Banerock-foreningen i Fårup, der lørdag afviklede sin første musikfestival.

Det er sjældent, at nye musikarrangørere kan holde skindet på næsen i første forsøg, men det kan Fårup. Banerock 2018 er uden tvivl allerede under forberedelse. 600 publikummer er klar til at komme igen næste år.

Coverbands og tribute-orkestre var det, som arrangørerne havde besluttet sig til at tilbyde publikum, og det faldt i god jord at høre fortolkninger af Helmig, Bamse, Kim Larsen og Gasolin samt ikke mindst AC/DC, der blev fortolket af bandet Almost AC/DC. De gav australierne kamp til stregen og hev en stor succes hjem med bogstavbandets kendte sange garneret med røg, ild og torden fra kanoner, som var placeret i hver sin side af scenen. Publikum blev for alvor revet med af bandets entusiasme.

Eneste band på store scene, der ikke hørte til kategorien tribute, men som dog spillede covers, var Randers-orkestret '80's Inc.', der med fortolkninger af en stribe 80'er hits ramte lige i plet hos publikum, der talte børn, unge og ældre.

Hårdeste arbejdsdag havde dog Sjaske & Rosenlund - Randers-duoen, som til dagens arbejde havde forstærket sig med trommeslager Ahlgreen og Rosenlund Junior med tambourin. De fire musikere spillede i teltet på sportspladsen ved Fårup Skole i hver eneste pause, mens der blev gjort klar til et nyt band på den store scene.

Årets Borger 2017
Midt i festivalen kunne publikum være med til at fejre kåringen af Årets Borger i Fårup. Det blev Frede Mortensen, der blev tildelt hæderen på grund af sin store hjælpsom i lokallivet såvel i som udenfor foreningerne. Ingen går forgæves hos Frede Mortensen, når der er behov for en hjælpende hånd.

Søren Holm fra TV's "Rigtige mænd" holdt åbningstalen og sagde, at han havde tænkt på at tage sin harmonika med og give et nummer. Men nu var det sådan, at han aldrig havde lært at spille på den, så det blev - heldigvis - ved tanken.

Randers Bibliotek bemandede en af de store bogbusser med bibliotekar Peter Elmelund, der havde forberedt sig på at lave lege og konkurrencer med børnene - og meget apropos dagens musik afviklede en popquiz, hvor man kunne vinde engelske musikblade og dermed opnå endnu mere indsigt i pop- og rockmusikkens historie.

600 publikummer
Næsten 600 publikummer foruden sponsorer havde en god oplevelse på denne næsten sommerlørdag, der kom, som var den bestilt. Jørgen Lilleris, der svingede taktstokken over hele arrangementet, kunne tørre sveden af panden og allerede inden aften notere sig, at det økonomiske mål var nået. De mange frivillige, der deltog i forberedelserne - og som også skal rydde op - sørgede for, at gæsterne havde en fin dag. Ingen uheld - ingen mislyde.

* BILLEDGALLERI - klik her. (Hvis der er problemer med linket, kan billederne findes på RANDERSiDAG.dk's Facebookside).

Af Kurt Helge

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Watermusic i Blodprøvetagningen
- Skygger rocker Olga
- L.O.C. i Turbinen
- Underværket bag bog om flygtninge i Randers
- Børn sang ved festmiddag
- Sci-fi succes forlænges
- Husflid eksisterer i bedste velgående
- Kammerorkestret klar med nyt program
- Studerende oplevede sang formidle kultur
- Sang bygger broer
- Rock’n’Roll på plejehjemmet
- Se oldtidens vildeste fund og få mærkelige historier

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk