Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Blinde vinkler på skoleskemaet

Lørdag 17. juni 2017 kl: 11:21

Langå Skole havde inviteret Børnenes Trafikskole til at undervise eleverne i færdselslære.
Langå Skole havde inviteret Børnenes Trafikskole til at undervise eleverne i færdselslære.

Blinde vinkler på skoleskemaet
Færdselslærer Majken Vestergaard, Langå Skole.
Fredag var der fuld fart på trafikundervisningen på Langå Skole. Her lærte eleverne om blinde vinkler på lastbiler, vejskiltes betydning, og hvordan man spænder en cykelhjelm rigtigt.

”Det var sjovt at få opfrisket færdselsreglerne. Jeg kender de fleste, men jeg vidste ikke, hvordan man skal placere sig, når der er hajtænder på vejen og på cykelstien,” sagde Lukas Lyscarz Randrup fra 5. B på Langå Skole.

Elever fra 3. og 5. klassetrin samt førskolebørn i SFO'en på Langå Skole lærte at begå sig i trafikken i en sportshal, der var fyldt med oppustelige rekvisitter. Her var både en politibil, en lastbil med blinde vinkler og en øvelsesbane med vejskilte, hvor eleverne på cykel lærte at stoppe og give de rigtige håndtegn. Efter en tur på øvelsesbane og en tur i lastbilen fik eleverne en times trafikteori:

”Alting foregår i børnehøjde på en spændende og anderledes måde. Det kan være med til at eleverne bedre bruger alt det, de får at vide om færdsel og trafiksikkerhed i deres hverdag, som for eksempel, hvordan man sætter cykelhjelmen korrekt,” siger færdselslærer Majken Vestergaard.

På Langå Skole har der altid været fokus på trafiksikkerhed. Skolen har en undervisningsplan for, på hvilke årgange man arbejder med de forskellige elementer af færdselslære, og der er udarbejdet en folder i samarbejde med skolebestyrelsen om retningslinjer og gode råd om færdsel for forældre og børn på Langå Skole. Desuden bliver der udført cyklistprøver for elever på 2., 4. og 6. klassetrin, samt hvert år uddannet skolepatruljer.

”Formålet med færdselsundervisningen er jo, at alle børn bliver trafiksikre og selv bliver i stand til at transportere sig til og fra skole enten på gåben eller på cykel. Hvis eleverne selv kan komme til og fra skole, undgår alle de biler, der afleverer børn ved skolen om morgenen, og det vil i sig selv skabe en mere sikker skolevej,” understreger Majken Vestergaard.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

Klik venligst

Flere nyheder i denne sektion:

- Rumænske tyve fængslet og udvist
- Cathrine er fodboldlinjens første landsholdsspiller
- Lockout: Forældre får penge tilbage
- Randers giver panten videre
- Randers styrker fremtidige ledere
- Politiet slog ned på to narkobilister
- Friskbagte rundstykker og OK humør i nordbyen
- S, SF, VL og BL sammen 1. maj
- Mand fik røvet sin pung
- Udtalelse fra LO Randers
- 22 foreninger sammen om demonstration
- Per og Annette tager skraldet

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk