Klik venligst
-Klik venligstKlik venligst

Realitetstjek til ære for Leif Plauborg

Torsdag 15. juni 2017 kl: 21:01

Realitetstjek til ære for Leif Plauborg
Christina Kjærsgaard, Randers - medlem af Randers Byråd (V), næstformand i Børn og skoleudvalget.
LÆSERBREV Af Christina Kjærsgaard, Randers - medlem af Randers Byråd (V), næstformand i Børn og skoleudvalget.

Den 1. august 2014 trådte Lov 409, lærernes arbejdstidsaftale, i kraft. I mit indlæg "Faktatjek af Folkeskolen i Randers" skriver jeg om, hvad virkning arbejdstidsaftalen og Folkeskolereformen havde for lærerne i Randers, da den "så dagens lys i sommeren 2014".Jeg skrev og ved, at det var et granatchok for såvel børn som lærere.

Jeg formoder, at de fleste af Randers Lærerforenings medlemmer var og fortsat er mere optagede af, hvornår Lov 409 fik virkning fra, end hvornår arbejdstidsaftalen blev vedtaget i Folketinget (halvandet år før).

Tilmeld dig RANDERSiDAG.dk's gratis nyhedsbrev.

At en fagforeningsformand vil bruge tid på at indsende et læserbrev med overskriften: "Rettelser til Christina Kjærsgaard" på baggrund af, hvornår Lov 409 blev vedtaget i Folketinget, når hr. Leif Plauborg så udmærket ved, at den først blev effektueret sommeren 2014, synes jeg er tankevækkende.

Jeg mener således ikke, at der er belæg for at afkræfte de fakta, som jeg fremsætter i mit indlæg, hr. Leif Plauborg.

Derimod kan fagforeningsformandens indlæg af læserne mere opfattes som en lidt kikset mulighed for at komme til orde i skoledebatten.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- EU har ikke lært noget efter Brexit
- Assentoft: Fadølsprojekt ved folkeskolen
- Radikal isolation
- Åbenbart kun løftebrud og besparelser
- Fantasiløse besparelser eller udvikling og viden?
- Socialdemokratiets fejlagtige velfærdsstråmand
- Ny borgmester = ny politik?
- Venstre vil velfærd
- Byggeri på Thors Bakke
- Er der en Socialdemokrat til stede?
- Hvem har ansvaret?
- Nyt klubhus på banen i Stevnstrup

Kommentarer til artiklen:
Udemokratisk ikke at deltage i debatten.
Synes, det er virkelig trist og udemokratisk, at byrådsmedlemmer skriver læserbreve og ikke gider forholde sig til kommentarer under læserbrevet. Jeg finder det udemokratisk.
Kirsten Lorentzen
Blenstrupvej 30
Blenstrup
16-06-2017 20:22:15

Fakta
Christina Kjærsgaard fastholder altså, at Lov 409 er en arbejdstidsaftale.

Arbejdstidsaftaler vedtages ikke i Folketinget gennem lov, men ved enighed mellem aftaleparterne. På folkeskoleområdet er det KL og Danmarks Lærerforening. I 2013 kunne KL og Danmarks Lærerforening ikke opnå enighed. Dette førte til en omfattende lockout fra KL’s side. En lockout, der blev afsluttet gennem vedtagelsen af Lov 409. Lov 409 definerer ”arbejdstidsreglerne på undervisningsområdet i kommunerne”.
Altså er der ikke tale om en aftale.

De øvrige områder jeg berører i mine rettelser, kan jeg hermed konstatere, at vi er enige om.

Leif Plauborg
Jomfruen 4
Randers
16-06-2017 13:52:29

7 mio til taxa?
Jeg var faktisk ikke bekendt med at man har en ekstraudgift på 7 mio til fragt af specialskolebørn. Det er da virkelig at svine med skatteborgernes penge. Det tyder da i den grad på at man ikke har villet lytte til borgernes høringssvar.
Og at påstå at man har tilført skolerne ekstra midler er jo direkte løgn. Det er i hvert fald ikke noget vi mærker noget til som forældre på skolerne. Man har til gengæld foretaget en rammebesparelse, som trækker de penge ud af skolernes budgetter, som man har sparet ved skolestrukturen. Det er tyveri Christina. I glemmer somme tider det er skattepenge i bruger og ikke jeres egne penge, når i i stedet for at bruge pengene på noget der kommer borgerne til gode, binder jer for endnu et stort mio beløb til et stort anlægsprojekt over de næste mange år, i form af hal 4. Og så endda et projekt der er dødsdømt på forhånd fordi I ikke sørger for at ligge den et sted hvor der er mulighed for ordentlige parkeringsforhold. Jeg håber i ryger ud af byrådet med et ordentligt brag til november. Det tyder alt heldigvis også på.
Tom Kristensen
Nordbyen
Randers
16-06-2017 07:27:53

Jamen Christina dog
Det bekymrer mig , at næstformanden for børn og skole bliver ved at skrive, at lov 409 er en arbejdstidsaftale.
Her bliver jeg som kredskassere i Randers Lærerforening desvære nødt til at bruge tid på at rette Christina Kjærsgaard . Lov 409 er en lov om lærernes arbejdstid og absolut ikke en aftale. En aftale kræver to parter. Det var absolut ikke lærernes ide, at tilrettelægge arbejdstiden på den måde, som denne tåbelige lov lagde op til.
Michael Povlsen
HC Ørstedsvej
8920 Randers NV
16-06-2017 00:03:08

UNDSKYLD. RETTELSE til "Ikke kun tankevækkende, men ...
UNDSKYLD til læserne. Jeg har lavet rod i begyndelsen af min tidligere tekst.
Derfor en næsten gentagelse af kommentar:Christina Kjærsgaard bruger et helt læserbrev til at skrive om forskellen på, hvornår lov 409 trådte i kraft OG hvornår den blev vedtaget. Det bruger lærerformanden de færreste linjer på i svarlæserbrevet. Christina forholder sig slet ikke til den største del af Leif Plauborgs læserbrev, nemlig om de vigtige oplysninger om nuet i folkeskolen i Randers. Det er mere end tankevækkende, at Christina Kjærsgaard slet ikke forholder sig til den største del af lærerformandens læserbrev. Jeg har valgt at indsætte lange citater for at illustrere min pointe.
Citat fra ovenstående læserbrevet: ”At en fagforeningsformand vil bruge tid på at indsende et læserbrev med overskriften: "Rettelser til Christina Kjærsgaard" på baggrund af, hvornår Lov 409 blev vedtaget i Folketinget, når hr. Leif Plauborg så udmærket ved, at den først blev effektueret sommeren 2014, synes jeg er tankevækkende.”, skriver Christina Kjærsgaard.

I læserbrev d. 13. juni af Christina Kjærsgaard med titlen, Faktatjek af folkeskolen i Randers, kan læses følgende: ” S, DF og V var drevet af, at folkeskolen i den grad manglede ressourcer. Nu frigives 32 millioner kroner hvert år til IT, to-lærer ordninger og inklusionsteams. Ligeledes har mange skoler fået et tiltrængt vedligeholdelsesløft. Til det er der afsat 340 millioner kroner.”

Leif Plauborg skriver i dag, d. 15. juni et læserbrev som svar på Christinas faktatjek. Læserbrevet har titlen, Faktatjek af folkeskolen: Rettelser til Christina Kjærsgaard. Her kan man læse: ” Provenu og besparelser
I Randers Kommune har man valgt nu at dele 32 millioner (provenuet fra strukturændringerne) ud til forskellige tiltag, fx i alt 5,8 millioner til de skoler, der har klasser med mere end 25 elever, men samtidig reducerer man budgetterne bl.a. gennem:
• Rammebesparelser (10,4 millioner i kommende skoleår).
• Ekstra udgifter til Taxakørsel (7 millioner).
• En del af de 32 millioner bruges bl.a. på IT, penge, der ikke kommer eleverne til gode i form af mere tid sammen med lærerne.
• Siden 2009 er der forsvundet ca. 20 % af lærerstillingerne i kommunen og kun 10% af eleverne.
• Alene den sidste besparelse til indeværende skoleår betyder en reduktion af antal lærere med ca 5% - svarende til 40 stillinger og elevtallet falder kun med lidt over 1%.
At man på nogle skoler ind imellem er dybt frustrerede over forholdene under ombygninger, mangler legepladser m.m. er også en kendt sag, og at lærere og børnehaveklasseledere trods forholdene yder et stort og flot arbejde til glæde for eleverne, er en anden.
• Husk – det der betyder mest for elevernes udbytte af undervisningen, er mødet med en velforberedt og engageret lærer. Muligheden for at det sker, må ikke ødelægges.
Alle elever i kommunen har nemlig brug for, at deres særlige behov såvel fagligt som socialt tilgodeses.”

Jeg UNDRER mig over, at Christina Kjærsgaard i læserbrevet helt ignorerede Leif Plauborgs mange oplysninger. Kan det mon tages til indtægt for, at Christina Kjærsgaard er enig med Leif Plauborg om situationen i folkeskolen i Randers??

Kirsten Lorentzen
Blenstrupvej 30
Blenstrup
15-06-2017 22:34:43

Ikke kun tankevækkende, men ...

Kjærsgaard bruger et helt læserbrev til at skrive om forskellen på, hvornår lov 409 trådte i kraft OG hvornår den blev vedtaget. Det bruger lærerformanden de færreste linjer på i svarlæserbrevet. Christina forholder sig slet ikke til den største del af Leif Plauborgs læserbrev, nemlig om de vigtige oplysninger om nuet i folkeskolen i Randers. Det er mere end tankevækkende, at Christina Kjærsgaard slet ikke forholder sig til den største del af lærerformandens læserbrev. Jeg har valgt at indsætte lange citater for at illustrere min pointe.
Citat fra ovenstående læserbrevet: ”At en Christina fagforeningsformand vil bruge tid på at indsende et læserbrev med overskriften: "Rettelser til Christina Kjærsgaard" på baggrund af, hvornår Lov 409 blev vedtaget i Folketinget, når hr. Leif Plauborg så udmærket ved, at den først blev effektueret sommeren 2014, synes jeg er tankevækkende.”, skriver Christina Kjærsgaard.
I læserbrev d. 13. juni af Christina Kjærsgaard med titlen, Faktatjek af folkeskolen i Randers, kan læses følgende: ” S, DF og V var drevet af, at folkeskolen i den grad manglede ressourcer. Nu frigives 32 millioner kroner hvert år til IT, to-lærer ordninger og inklusionsteams. Ligeledes har mange skoler fået et tiltrængt vedligeholdelsesløft. Til det er der afsat 340 millioner kroner.”
Leif Plauborg skriver i dag, d. 15. juni et læserbrev som svar på Christinas faktatjek. Læserbrevet har titlen, Faktatjek af folkeskolen: Rettelser til Christina Kjærsgaard. Her kan man læse: ” Provenu og besparelser
I Randers Kommune har man valgt nu at dele 32 millioner (provenuet fra strukturændringerne) ud til forskellige tiltag, fx i alt 5,8 millioner til de skoler, der har klasser med mere end 25 elever, men samtidig reducerer man budgetterne bl.a. gennem:
• Rammebesparelser (10,4 millioner i kommende skoleår).
• Ekstra udgifter til Taxakørsel (7 millioner).
• En del af de 32 millioner bruges bl.a. på IT, penge, der ikke kommer eleverne til gode i form af mere tid sammen med lærerne.
• Siden 2009 er der forsvundet ca. 20 % af lærerstillingerne i kommunen og kun 10% af eleverne.
• Alene den sidste besparelse til indeværende skoleår betyder en reduktion af antal lærere med ca 5% - svarende til 40 stillinger og elevtallet falder kun med lidt over 1%.
At man på nogle skoler ind imellem er dybt frustrerede over forholdene under ombygninger, mangler legepladser m.m. er også en kendt sag, og at lærere og børnehaveklasseledere trods forholdene yder et stort og flot arbejde til glæde for eleverne, er en anden.
• Husk – det der betyder mest for elevernes udbytte af undervisningen, er mødet med en velforberedt og engageret lærer. Muligheden for at det sker, må ikke ødelægges.
Alle elever i kommunen har nemlig brug for, at deres særlige behov såvel fagligt som socialt tilgodeses.”
Jeg UNDRER mig over, at Christina Kjærsgaard i læserbrevet helt ignorerede Leif Plauborgs mange oplysninger. Kan det mon tages til indtægt for, at Christina Kjærsgaard er enig med Leif Plauborg om situationen i folkeskolen i Randers.
kirsten lorentzen
Blenstrupvej 30
Blenstrup
15-06-2017 22:07:06

Fakta
Næ vi er faktisk mere interesseret i at høre hvorfor de skoler der holdet gang i de små lokalsamfund, og som ikke havde alle de problemer som sammenlægningsskolerne har, skulle lukkes, uden hensynstagen til de advarsler lære og forældre kom med inden.
Man var faktisk så arrogant at std. Svar var at "vi har undersøgt.... " nå men åbenbart ikke godt nok, for nu er alt ødelagt og de små samfund visner lige så stille, er det sådan i vil trække tilflyttere til. Hvordan kan en ny hal være mere vigtig end fysiklokaler og klasser uden gardiner...... Jeg spørger og svare selv, fordi man er fuldstændig ligeglad med vælgerne, håber at et byråd uden Anders Buhl bliver bare lidt mindre arrogant og troværdig.
Niels Larsen
Oustmølle
Randers
15-06-2017 22:06:31


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
-
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk