Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

DagliBrugsen udvides med borgerne

Mandag 3. april 2017 kl: 12:00

DagliBrugsen udvides med borgerne
Uddeler Alex Bach - pladsen er for trang, og vi vil gerne kunne tilbyde kunderne endnu bedre forhold og varer. Foto: RANDERSiDAG.dk
Den lokale butiksuddeler Alex Bach i Stevnstrup vil modernisere og udvide Brugsen, så den kan imødekomme og bidrage til byens stigende befolkningstilvækst.

I den forbindelse får borgere og andre interesserede mulighed for at investere i butikken gennem en crowdfunding, som nu søsættes af Coop. Formålet er, at borgerne sammen kan bidrage til et styrket lokalmiljø, mens de får en god rente for deres støtte.

Siden 2014 har Stevnstrup haft en flot befolkningstilvækst på 36 %. Tilflytterne er ofte børnefamilier, der er glade for det velfungerende lokalsamfund og den korte transporttid til Randers og Århus.

By og brugs hånd i hånd
Alex Bach, byens driftige butiksuddeler i Dagli’Brugsen, Grenstenvej 1, vil gerne bidrage til, at Stevnstrup forbliver et stærkt og attraktivt område at bo i og flytte til. Derfor vil han nu gerne modernisere butikken, så den kan tilbyde kunderne endnu bedre forhold og et større varesortiment. Men byen skal være fælles om projektet, og derfor får interesserede nu mulighed for at ”investere” i butikken ved at udlåne penge mod at få en god rente.

”For mig handler det ikke bare om at modernisere butikken. Det handler om at samle borgene og i fællesskab styrke vores by og område. Det kræver en velfungerende brugs lige så vel som en velfungerende skole mm.,” siger Alex Bach, butiksuddeler i Dagli’Brugsen Stevnstrup og fortsætter:

Byens brugs trives
”Det går rigtigt godt for butikken. De seneste år har vi gennemført mange tiltag, så butikken også kan agere posthus, apotek og benzintank mv. Men pladsen er for trang, og vi vil gerne kunne tilbyde kunderne endnu bedre forhold og varer. Projektet vil rejse penge via Coops nye crowdfunding-platform, fordi jeg håber på, at det kan skabe endnu mere opbakning til butikken og sammenhold i vores by, hvis vi selv er med til at investere i byens udvikling”.

Den forestående modernisering indebærer en tilbygning på 150 kvm, der giver plads til bl.a. en madbutik og en stor frugt og grønt-afdeling med økologiske varer. Samtidig bliver der plads til en ekstra kasse og bredere gangarealer, så det bliver nemmere at komme gennem og rundt i butikken. Dertil skal der laves bedre tilkørselsforhold og flere p-pladser til kunderne.

Men førend projektet kan blive en realitet, skal der skaffes 3 mio. kroner gennem Coop Crowdfunding. Man kan støtte Brugsen på crowdfunding.coop.dk

En andelsbevægelse version 2.0
Coop Crowdfunding skal skabe en direkte forbindelse mellem Coops mange forbrugere og visionære iværksættere, som drømmer om at gøre Danmark rigere på ny og spændende mad. På den nye platform er det muligt at yde lån til konkrete virksomheder – Dagli’Brugsen Stevnstrup er en af dem.

”Ligesom med lokale fødevareproducenter har vi i Coop en stærk tro på, at det skaber værdi at involvere borgerne i vores lokale projekter. I stedet for at låne penge i banken, har vi valgt at tilbyde medlemmerne at 'investere' i butikken. På den måde håber vi at opnå endnu større opbakning til butikken samtidig med, at vi betaler renter til medlemmerne i stedet for til banken,” siger Charlotte Skovgaard, projektdirektør i Coop.

Borgermøde mandag aften
Brugsuddeler Alex Bach og Coop har inviteret hele Stevnstrup til spisning og orientering mandag aften fra klokken 17 til 19. Her vil brugsuddeleren uddybe sit ønske om en større brugs samt svare på spørgsmål fra stevnstrupperne.

* Coop Crowdfunding er i første omgang et pilotprojekt, men håbet er, at platformen for alvor kommer til at puste liv i den danske underskov af fødevareproducenter, så danskerne kan få bedre mad på bordet. Der er allerede oprettet flere projekter på crowdfunding.coop.dk, som man kan yde lån eller støtte til.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Læg arm med storcentret
- Mød forsidefruerne
- Så er der legetøjsmarked
- Loppemarked i Fritidscentret
- Cityforeningen inviterer til sommerfest
- Imerco Home åbner butik i Randers
- Landbrugsmesse i storcentret
- Finderiet på vej med nyt på hylderne
- Månedens butik i storcentret
- Spil bilbanko til åbent hus ved Bilka
- Open by night for børnene
- Randersslagter: Kend dit kød

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk