Klik venligst
Klik venligst-Klik venligst

Man gjorde et plejebarn fortræd

Mandag 13. februar 2017 kl: 06:34Man gjorde et plejebarn fortræd
Brian Højlund, Degnebakken 2, Øster Tørslev.
LÆSERBREV Af Brian Højlund, Degnebakken 2, Øster Tørslev.

Når jeg nu henvender mig til offentligheden gennem avisen, så er det i ren afmagt over, hvordan en politisk/faglig debat pludselig kan løbe totalt af sporet - virke komplet meningsløs og umenneskelig.

Jeg er en af de plejefædre, som har deltaget aktivt i debatten om vederlagssagen for plejefamilier i Randers kommune, og er også medlem i styregruppen, der er nedsat for at tale de udsatte børn og unge og familiernes sag. Da vi var en af de familier som ville blive hårdest ramt af byrådsflertallets spareplan, har vi allerede været til parthøringsmøde og accepteret en lønnedgang på 3 vederlag, da økonomi ikke skulle skille os fra vores plejesøn, som vi har haft i fuldtidspleje i næsten 10 år.

Jeg sendte derfor lørdag aften følgende brev til politikerne i Randers byråd plus deres partiforeninger:


Kære byrådsmedlemmer

Jeg skriver til jer fordi, at jeg synes, at sagen om vederlag til plejefamilierne, nu har nået et punkt, hvor man ikke bare kæmper om uenighed på synspunkter, men rammer de udsatte børn, som vi forhåbentlig er enige om det gælder om at beskytte, passe og hjælpe bedst muligt.

Jeg var indtil i går far til 2 dejlige biologiske børn, og far for 2 dejlige plejebørn, hvoraf den ene var anbragt – gennem næsten 10 år – fra Randers kommune.

Når jeg siger 'var', så er det fordi, at Randers Kommune i går (fredag, red.) – uden forvarsling – valgte at fjerne det barn, de har haft anbragt hos os siden 01.04.07 på baggrund af en til lejligheden fabrikeret paragraf 50 undersøgelse, som mærkeligt nok blev iværksat efter, at jeg og min familie har stået frem i medierne, for at tale de udsatte børn og plejefamiliernes sag i denne sammenhæng.

Og hvordan ved jeg så, at undersøgelsen er fabrikeret til lejligheden? Det ved jeg heller ikke – men som Anders Buhl-Christensen og Frank Nørgaard siger, så kan vi da godt lægge 2 og 2 sammen.

Min kone blev ringet op i går (fredag, red.) kl. 10.09 fra rådgiver NN og spurgt om, hvorfor vi ikke var mødt op til indkaldte møde kl. 10 vedr. tilbagemelding af paragraf 50 undersøgelse. Hertil kunne hun kun svare at vi ikke havde modtaget nogen indkaldelse i e-boks – hvilket også er i overensstemmelse med sandheden.

NN sagde, at så må der have været en fejl i deres IT system, men om vi kunne komme hurtigst muligt. Min kone fortalte så, at hun og det mindste plejebarn var syg, og at jeg var på arbejde i Aarhus, og at vi derfor ikke kunne komme.

Min kone ringede efterfølgende til mig, og jeg sagde, at vi hellere måtte møde op, da det lød alvorligt. Jeg kontaktede derfor NN og aftalte møde kl. 11.

Vi mødte op i familieafdelingen lidt over 11 og havde medbragt en god ven af huset som bisidder, da vi var noget usikre over mødets indhold.
På mødet blev det fortalt, at vores plejebarn ville blive fjernet d.d. (fredag, red.) på baggrund af undersøgelsen – en undersøgelse jeg på baggrund af tavshedspligt ikke kan oplyse om – men kan fagligt og sagligt tilbagevise 80% af de hensyn, som rådgiver fremkommer med.

Det skal i den forbindelse nævnes, at plejebarn er udredt af PPR og BUC i 2016 – hvilket førte til en overflytning til specialskole og en udredning med 4 diagnoser.

Vi er gennem de sidste 2 år blevet beskyldt af NN og NN's teamleder for at gøre barnet dårligere, end det er, men mener selv at vi med udredningerne har fået medhold i, at vores faglige observationer var rigtige. Med udredningerne kom også tilbuddet om skiftet til specialskole og medicinsk behandling, som har gjort at barnet virkelig har udviklet sig positivt gennem de sidste måneder.

Tilbage på mødet blev det meddelt at man af hensn til barnet og plejefamilien havde besluttet, at plejebarnet ville blive orienteret af rådgiver i skolen og derefter afhentet af aflastningsfamilien (plejebarnet har i forbindelse med kronisk sygdom fra 2010 været i aflastning hver anden weekend hos plejefamilie i Grenå, hvor også halvbiologisk søster er anbragt) og at vi hermed kunne betragte vores job som primære omsorgspersoner for plejebarn, som værende ophørt.

Efter sådan en 'mavepuster' kan det være svært at tænke helt klart, men vi fik dog spurgt ind til, om vi fik lejlighed til at sige farvel til barnet, men det indgik ikke i planen.

Efter mødet kørte vi mod vores hjem, men blev enige om, at almindelig medmenneskelighed forbød os bare at køre hjem, men tog i stedet ned til skolen og fik i enerum mulighed for at overbringe barnet – som forventelig brød totalt sammen – de barske nyheder. Vi fik mulighed for at fortælle ham, at vi elsker han, og at det ikke er hans skyld, at han for 3. gang i sit korte liv skal flyttes, fra sin familie, venner og vante rammer pga. kommunen.

'Jeg hader den kommune', var det eneste, han gennem gråden kunne fremstamme. Vi fortalte ham, at det var helt i orden at være vred og ked af det, og så kunne vi efter 12 minutter køre hjem og pakke hans medicin, pas, sygesikring og lidt ekstra tøj, som en anden medarbejder
fra kommunen ville komme efter.

Nu spørger jeg så jer: Er dette barnets tarv? Er det en værdig afslutning på næsten 10 års ansættelse hos Randers Kommune?

Som min gamle fodboldtræner engang sagde: 'Hvis I ikke kan nå bolden, så gå efter manden, og bagefter så spark hele familien ned.'

Jeg og min familie er knuste, og desværre ser jeg ingen anden udvej end at gå til medierne i denne sag og fortælle vores historie. Selvfølgelig vil vi anke sagen – og nok også vinde den til slut – men hvordan har barnet det på det tidspunkt, hvor sagen er nået igennem systemet?

Nu sidder vi med tomt hjerte og hul i maven og tænker, var det i det hele taget det hele værd, at tage kampen op mod byrådsflertallets spareplan, mod familieafdelingens manglende faglighed – når man selv betalte den ultimative højeste pris – man gjorde et plejebarn fortræd.

Nu har der været så meget snak om økonomi i denne sag - men hvad er det i forhold til hjerteblod, medmenneskelighed og kærlighed til de børn, vi har været så heldige at få lov til at tage under vores vinger? Jeg beder alle biddrage til at løse denne konflikt, så det ikke kommer til at gå ud over flere børn og familier.


* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Jeg drikker gerne drænvandet fra mine marker
- Venstre gør det vi lovede danskerne
- Visse bøders størrelse har taget overhånd
- Der skal nytænkes på det sociale område
- Mænd overrepræsenteret i feltet af randersborgere
- Naturpark Randers Park Fjord er vores fælles perle
- Vi drikker gerne drænvandet
- Løsninger frem for altid krav om ressourcer
- Største trussel mod vandmiljøet er landbruget
- Slankepræmie på 22.000 kr. rammer helt skævt
- Velkommen tilbage fra ferie
- Vores politik virker, flere er kommet i arbejde

Kommentarer til artiklen:
Plejebarn
Tænker på jer I denne svære situation.
Hvis man yder en lille smule modstand bliver barn straffet på groveste vis.
Ved hvad I går igennem prøvede det selv.
Kæmpede med kommune og tilsyn og den konklusion de kom frem til var også fjernelse fra os. 5 år og så blev. Børnene hevet væk skole, kammerater, vores fam, ja alt de kendte. Alle var udforstående( skole, psykologer. O.s.v
Stakkel børn det er den hårdeste pris de kan få. Kan godt de ikke stoler på nogen.
Håber I kommer godt ud af det. Hold modet oppe.
Susanne Sørensen
A
Hjallerup
16-02-2017 21:59:59

Plejebørn
Er så ubeskrivelig ked af det på jeres PL. Børn og families vegne. Har ikke ord for det i går igennem. Vi står i nøjagtig samme situation her i Billund.
Kan vi hjælpe og stå sammen, så vil vi vi gerne.😭
Ida Holk
Morsbøl Skolevej 32
7200 Grindsted
14-02-2017 20:46:10

Plejebørn
Kære Brian & familie

Jeg mangler virkelig ord for dette og har svært ved at se tasterne for tårerne strømmer bare ud, min mand og jeg var selv udsat for noget af det samme i 2014, hvor vi var netværksplejer for min søsters to piger og på en uge fjernede de pigerne, dog sagde de til os at vi ikke gjorde noget forkert men det var bare nødvendigt. Dog har Norddjurs kommune her 3 år efter fjernet os fra sammenværet med pigerne og den eneste grund de har givet er at børnene bliver over stimuleret når de har været sammen med os og samtidig vil de ikke høre efter.
Du er velkommen til at tage kontakt hvis vi på nogen måde kan hjælpe.

Mvh Winnie Nielsen
40287101
Winnie Weie Nielsen
Nygårdsvej 7
8570 Trustrup
14-02-2017 10:51:27

Jeg er dybt chokeret og vred
Jeg føler afmagt, at Randers Kommune kan finde på at fjerne et barn som trives og har været i familien så længe. Hvorfor skal en lille dreng straffes fordi Anders Buhl og kommunen mener hans plejeforældre skal sættes på plads, fodi de åbner munden? Jeg håber I andre politiker i kommunen griber ind i denne sag. Hvordan kan en socialarbejder se sig selv i øjnene efter dette. Hun må virkelig have et kold hjerte og fuldstændig mangle empati. Håber ikke hun selv får børn. Det er jo ikke kun barnet, det går ud over. Hvad med en mor og far som mangler deres søn, søstre som mangler deres bror, farmor og bedstefar som mangler deres barnebarn, og faster og onkel som savner deres nevø. Det rammer bredt. Vi vil sammen kæmpe for han kommer hjem, hvor han hører til. Vi savner ham!
Bettina Højlund
Faster, søster og svigerinde
Randers
14-02-2017 08:11:12

Plejebørn og fjernelse af børn.
DET er ikke kun i Randers der er problemer.Her Aalborg har de fjernet tvillinger fra velfungerende mor og storesøster.Fordi faderen til tvillingerne sagde til til kommunen at moderen var psykisk syg og havde postramatisk stress. Og det er løgn moderen har papir på at hun er normal. Men de er fjernet fordi de var så besværlige, men lige pludselig er det ikke dem der er galt med men moderen.De er anbragt i to plejefamilier, moderen har kun meget lidt kontakt med dem.Må de pædagoger godt give faderen tilladelse til at besøge pigerne flere gange uden der sidder en og grifler ned hvad man foretager sig. Han har aldrig før vist interesse for dem. ER kommunen ude på at pigerne skal glemme deres mor og storesøster og brødre? Moderen er ikke narkoman alkoholiker eller misrøgter sine børn. Og man giver da ikke kørekort til at køre med farligt gods hvis man ikke er normal....vel.Både mor og børn lider under det, men det er de kloge hoveder ligeglade med, så det er det samme som med plejebørn. de blæser på barnets tarv.
INGER HIERZMANN
Østergade 66b
9400 NØRRESUNDBY
13-02-2017 23:12:42

Plejebørn
Menneskelighed, ordentlighed og empati er desværre ikke en del af systemet. Det er kun økonomi og en ofte enevældig lignende tankegang om at systemet er over den enkelte borger.
Helle True
Fåruphusvej
Jelling
13-02-2017 17:18:27

Rettelse
I mit indlæg Kl: 13.06, fejl i overskriften.
Der skal stå: Nu må regimet stoppes
Knud Precht
R. Hougårds Vej 12.B.
8960 Randers SØ
13-02-2017 16:33:40

plejebørn
stakkels dreng og stakkels jer, vi har lige været igennem det samme, efter 8 år væk i løbet af sekund, intet farvel ikke at vide hvor de var. Vi kæmper en kamp. Føler med jer, god vind fremover
majbritt østergaard
læsøgade 10
9560 hadsund
13-02-2017 16:11:46

Plejebørn.
Kære plejefamilie. Karen og Brian. Føler i den grad med jer, vi er jo selv blevet sat ud af dette system pga noget som vi også føler blev gjort helt forkert. Man beskylder folk for noget som der ikke bliver undersøgt ordentligt på. Vores sag har nu kørt i tre år, vi havde dengang hægtet borgmester og børne,unge udvalgsleder på sagen. Borgmester blev på sin post , Lars Keld sagde sin stilling op. Sonja møgelsvang blev opfordret til at stoppe og gå på pension, Peter Brugge blev fyret. Vi blev også fyret. Ankestyrelsen mente bestemt at tingene var kørt lige efter bogen. Kæmp for jeres sag, det er hårdt og svært. Hold ud og hold af hinanden. Mange tanker til jer og jeres familie.
Jannie Olsen
Tebbestrupvej 109
8940 Randers sv
13-02-2017 15:23:44

Nu må gegimet stoppes
Allerede fredag eftermiddag hørte jeg om den tragiske sag om det 10 årige barn. Forsøgte omgående, at få sagen verifiseret fra politisk hold, hvilket ikke lykkedes. Nylig her til morgen blev sagen bekræftet, via RANDERSiDAG. Nu må opositionen i Randers byråd (de 15) tage over og gøre det klart over for Venstre og Dansk Folkeparti, at denne magtarrogance, ikke er byrådet værdigt. Det er en fuldstændig hovedløs handling fra politisk hold, med Anders Buhl Christensen (V) i spidsen. Endnu en påmindelse om, at der må andre politikere i spidsen end V og DF efter valget i november.
Knud Precht
R. Hougårds Vej 12.B.
8900 Randers SØ.
13-02-2017 13:06:01

plejebørn
De små` terrorister`` deporteres i striden om spareplaner, ofte et ord man kalder vores børn i kærlige vendinger, men i Randers Kommune sidder der Fagpersoner som driver den for magtudøvelse når det gælder en krig om spareplaner og metoder man tyer til når der skal lukkes mund på kritikker der kæmper for rettigheder på flere planer.
Man fjerner et barn, dags dato uden mulighed for at sige farvel, for hverken barn eller plejeforældre. Det kan næppe være barnets tarv der tænkes på.
Jeg kan kun få tanker om der skulle være lønforhandlinger og der fra kommunens side vælges at òfre`et lille menneskeliv, for at få alle til at rette ind.
Når man har fulgt sagens udvikling, om plejefamiliers rettigheder, så topper det her alt! men tænker vi kun har set en brøkdel af hvad der forgår.
Jeg håber af hele mit hjerte at dette er en ommer, og at INGEN ligger sig i frygt, men står op og kæmper.
Mange tanker til drengen og nævnte familie.
Og tanker til de som der har været medvirkende til denne gerning, har jeg bare et spørgsmål : How low can you go ?

Marianne rank jensen
lindelunden34
8960 Randers sø
13-02-2017 12:56:32

barnets tarv min bare
Barnets tarv og min bare.

Nu kan jeg af gode grunde ikke kommentere på om de forhold som kommunen har valgt at fjerne et ungt menneske som igennem 10 år har været placeret samme sted er korrekte, men jeg vil nok mene at man ikke ville lade et ungt menneske bo der hvis der havde været problemer igennem tiden.

Selvfølgelig sker der en udvikling igennem tiden og det afspejler sig jo så i en økonomisk nedgang af lønnen hvilket i både accepterede og sikkert også forstår.

Men at man mener at en så brat afvikling og flytning af et barn kan være at tænke på barnets tarv kan jeg kun se fornuften i hvis der er tale om vold, seksuelle krænkelser eller lign. og det tror jeg alligevel ikke er tilfældet her, så nogen har ihvertfald ikke tænkt på ungerne her.

Kan kun sige, svinsk behandling som gør en rystende arrig inden i.
Kenneth Troelsen
Gl. Hobrovej
8920
13-02-2017 12:56:20

Hvornår flyttes området væk fra kommunerne??
Det ser ud til aldrig at stoppe.
Og jeg håber inderligt at dette ærlighed brev får politikerne op af stolen på Borgen. Det her er ENDNU et bevis/sag som beviser at kommunerne ikke er i stand til at håndtere området. Der går "økonomi" i den.
Jeg læser dog at det absolut ikke er plejefamilien det her kniber med men at de er gået med til en voldsom lønnedgang. Jeg tænker derfor : Hvad drejer det sig så om? Er det pga plejefamilien har "vist tænder" ?
Er det igen ytringsfriheden der med fuld opbakning fra de der intet gør, som er Ikke eksisterende når man er plejefamilie?
Eller er det bare magt der spiller ind kodet sammen med et yderst "kartoffelsæk" lignende syn på et anbragt barn?
Jeg kan kun gisne.
Det der løber mig koldt ned af ryggen er dog "paragraf 50 udarbejdet til formålet". Dette er LANGT fra enestående og jeg ser det igen og igen i anbringelses sager. Det der bekymrer er at intet klagesystemet sætter spørgsmålstegn ved disse. Dybt bekymrende.
Ligeledes bekymrer det mig, hvilken aflastnings familie som vil Være bekendt at modtage et barn på sådan ussel måde. Hvordan kan man mene det er barnets tarv IKKE som minimum at det får sagt ordentligt farvel. Jeg græmmes i den grad og håber der kigges lidt fra tilsynet den vej.

Når det er sagt så vil jeg opfordre jer til at kigge lidt på vedhæftede principafgørelse. Ankestyrelsen afgjorde for et års tid siden at der skulle Være kriterier opfyldt for at man LOVLIGT kan flytte et barn fra et sted og til et andet. Måske der kan findes guldkorn i den som kan bruges ift det barn som udsættes (set fra min vinkel uden nærmere kendskab til sagen) for offentligt overgreb.


Jeg håber det bedste for barnet og jer.

Elin Søndergaard
Søllingevej 18
5750 Ringe
13-02-2017 12:11:58

Plejebørn.
Som mor til en af hans klasse kammerater, er jeg dybt berørt, og har en dreng som intet forstår.
Jeg har ikke kunne give ham et brugbart svar på hvorfor, og kan kun forestille mig, hvor slemt i har det.
Vi støtter jer, og i er i vores tanker og hjerter.
Håber han snart er hjemme igen, hvor han hører til.

Susanne Krogh
Ved Dammen 28 Råby
8970 Havndal
13-02-2017 11:56:53

Hvornår stopper det
Det er ikke til at holde ud at læse en sådan beretning. Børnene betaler en vanvittig pris for kommunens magtfuldkommenhed.
Inga Refstrup
Borupvej 87
Hornslet
13-02-2017 11:45:57

Tragisk
Kære begge to

Pas godt på hinanden.
En ulykkelig mor
Xx
Xx
13-02-2017 11:45:44

Plejebørn
Det er dog den værste gang svineri, jeg længe har hørt om! Når man er villig til at smadre et barns liv for at lukke kæften på en kritiker, er man ikke bare almindelig sociopat, man er helt igennem klinisk psykopat! FØJ!
God vind med kampen deroppe!
Jeres kærlighed til børnene er det vigtigeste; hold fast!
Robert Nielsen
Thorsgade 9, 2 th
2200 Nørrebro
13-02-2017 11:28:49

Forfærdeligt
Mangler ord.... Nu må det snart stoppe, stakkels barn, det er da så forfærdeligt.
Hvad tænker de dog på, man skulle ikke tro det var mennesker som tager sådan en beslutning, de kan ingen empati have... Stakkels barn og stakkels familie... Håber virkelig at nogle snart stopper den slags mishandling af børn.


Carina Holler
Søborg søvej 8
3250 gilleleje
13-02-2017 11:25:36

Plejebørn
Ja stakkels dreng.
Vi står i næsten samme situation. Vi er netværkspleje familie for 3 børn siden maj 2016 og og nu er vi pludselig ikke gode nok mere. Vi fik 4 december at vide at de vilke fjerne børnene fra os efter jul. Men vi har dog børnene stadigvæk men nu med 8 timer om ugen med 2 familiekonsulenten og 1 skærpet tilsyn om måneden.
Børnehaven siger at børnene stor trives og at de er glade. Og familiekonsulenterne siger vi gør det godt.
Men tilsyn siger så at alt hvad vi gør er forkert men de skal jo også godkende os igen.
Og de vil ha børnene i hver deres ny plejefamilie, så vi kæmper for de 3 børn på 2.4 og 5 år men hold da op det er svært at holde modet oppe og samtidig være der for børnene.
Men føler med jer. Knus og kram
Irene Trøjborg Hagensen
Brogesvej 2a
8870 langå
13-02-2017 11:14:15

Plejebørn
Kære Brian og Karen
I har været i mine tanker siden jeg fik beskeden i fredags. Både i vågen og sovende tilstand. Jeg er meget ked af det på jeres vegne, men også vred. Jeg kan næsten ikke bære at han igen bliver udsat for et svigt.

Dette "nummer" her, det og et par stykker mere, det lover jeg at der er nogle mennesker der vil blive hængt op på længe!

Jeg håber at ankestyrelsen vil arbejde hurtigt for en gangs skyld, så M kommer hjem igen hurtigst muligt.pia nyholm
krogagervej, 76
Gjerlev J
13-02-2017 10:42:11

Plejebørn.
Sender de allerbedste tanker til Jer Karen og Brian.
Bodil Cramer
Havnevej 22 C, Udbyhøj
8970 Havndal
13-02-2017 10:23:50

Plejebørn
Hvor er det trist, at børnene nu skal betale fordi der er kompetente voksne mennesker der kæmper for børnene og ordnede forhold.
Mange tanker herfra til drengen og familien.

Helle Jepsen
Hennekesdamvej 6
Rødding
13-02-2017 10:08:25

Plejebørn
Øv hvor er det trist man skal straffes for at gøre et godt stykke arbejde. Håber godt nok snart, at de politikker vågner op. Stakkels dreng håber i kæmper for ham.

Ser frem til at der er flere børn og unge der kan køre retssager mod kommunerne, når de laver omsorgssvigt /systemsvigt mod dem
Ønsker jer alle held og lykke. Husk ikke giv op, kæmp videre. Selv om det er et svært system at kæmpe i.
Pia Denise Hansen
Adonisvej 69
7100 Vejle
13-02-2017 10:07:53

Plejebørn
Jeg er målløs.
Liselotte Jensen
Østkystvejen 243
Sæby
13-02-2017 09:14:08

Plejebørn
Er helt tom for ord. Mange tanker til det ramte plejebarn og familien som mærker dette magtspil på sin krop. Hvad er meningen dog - at gøre dette barn så meget fortræd. Endnu et brist i livet på et i forvejen sårbart barn. Ja man spørger - HVORFOR.
Maja Oxholm
Xx
Xx
13-02-2017 08:52:49

Plejebørn
Hvor er det trist trist trist at man tager børnene som gidsler mange tanker til jer

Anne Marie Jacobsen
Skovendevej 7
7200 Grindsted
13-02-2017 08:51:15

Plejebørn
Kære Brian og familie!
Her mangler man virkelig ord!!! Tænk at det må være prisen på at stå frem i Danmark...det er SÅ forfærdeligt... stakkels stakkels dreng som nu må betale prisen for en omgang politisk fnidder fnadder... Tænker der er folk i denne sag som må have umådeligt svært ved at se sig selv i spejlet.
Helle Quaade
Tjerrildvej 5
8550
13-02-2017 08:28:37


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord