Annonce
Del på Facebook   Print siden

Randers HK årets sportsnavn 2016

Søndag 29. januar 2017 kl. 02:44

Randers HK årets sportsnavn 2016
Årets sportsnavn 2016: Randers HK. Foto: Kurt Helge


Randers HK årets sportsnavn 2016
Jens Brix fra Sparekassen Kronjylland er klar til at overrække prisen til Randers HK. Foto: Kurt Helge
BILLEDGALLERI Håndboldpigerne fra Randers HK løb med titlen som Årets Sportsnavn i Randers 2016.

Holdet var nomineret sammen cykelrytteren Mads Würtz Schmidt for bl.a. to danske mesterskaber, Randers HH for oprykning til ligaen og 21 kampe i træk uden nederlag, Mie Højlund for bl.a. hendes VM-guld med U20-landsholdet og Oliver Møller Jensen for VM, EM og nordisk mesterskab for juniorer i Ashihara Karate.

Det var Randers HK’s meget flotte og temmelig overraskende sejr over Midtjylland, der gjorde udslaget. Her vandt Randers-pigerne for første gang det danske pokalmesterskab.

Knap 400 tidligere og nuværende idrætsudøvere samt ledere og trænere deltog i Sportsfejring 2016 i Arena Randers lørdag aften, og de kunne overvære en lind strøm af hæder uddelt til både unge og ældre.

84-årig løb med dommerprisen
Yngste mand var karatetalentet Oliver Møller Jensen, der er bare 15 år, men kan bryste sig med både VM-guld, EM-sølv og nordisk mesterskab for juniorer. Oliver Møller Jensen fik SIKR’s talentpris. Ældste prismodtager blev landets uden al tvivl ældste aktive håndbolddommer Henning Bech, der som den første modtog den nyindstiftede dommerpris og blev belønnet med stående klapsalver. Henning Bech er 84 år.

SIKR’s rejselegat gik til den mangeårige både sportsudøver og leder Jørgen Melker Nielsen, der har dyrket håndbold, fodbold, atletik og basketball. Jørgen Melker Nielsen har deltaget i over 100 holdkampe for Randers Freja Atletik – og der afvikles kun fire holdkampe om året. Efter sin aktive karriere har han helliget sig bestyrelsesarbejde – hos Randers Freja Atletik og også i SIKR.

Klubpokal til Purhus Idrætsforening
I den anden ende af skalaen uddeltes ungdomspokalen til den 21-årige Daniel Hove Nielsen for sit arbejde i Randers Gymnastiske Forening som både træner og instruktør. SIKR’s klubpokal gik til Purhus Idrætsforening for sit fine allround-arbejde og ikke mindst for at have vundet det danske mesterskab i foreningsudvikling i kamp med 21 andre foreninger.

Folkeoplysningsudvalgets initiativpris blev også tildelt Purhus Idrætsforening for bl.a. utrætteligt at arbejde for og samarbejde for at få ting til at lykkes. Purhus er altid med, når der lægges op til nytænkning og er som sådan en rollemodel for mange andre foreninger.

Aktiv håndboldspiller er årets leder
Årets leder blev Stine Schytte fra Randers KFUM Håndbold for sine organisatoriske og administrative evner. I 15 år har hun været medlem af bestyrelsen, og hun har været formand det seneste år, samtidig med at Stine Schytte – som 40 årig – stadig er aktiv håndboldspiller.

Endelig uddeltes Eliterådets pris til Randers Sportscollege for gennem en lang årrække at have skabt flotte rammer for kombinationen af uddannelse og eliteidræt for mange unge. Det er en institution, der gør en forskel i hverdagen, lød motiveringen.

Cykelrytter i Hall of Fame
Udover den egentlige prisuddeling ved Sportsfejring 2016 blev cykelrytteren Jens Erik Madsen fra RC 1910 optaget i Hall of Fame for sine præstationer, der udover danske mesterskaber omfatter OL-sølv samt både guld, sølv og bronze ved VM.

Farvel til kultur- og fritidschefen
En enkelt person fik blomster og stående klapsalver, uden at der ligger nogen idrætspræstation bag. Det skete, da formanden for folkeoplysningsudvalget, Malte Larsen, tog ordet for at fortælle forsamlingen, at kultur- og fritidschef Anders Høgstrup har valgt at stoppe på arbejdsmarkedet efter 47 års ansættelse i forskellige funktioner ved Randers Kommune. Det er en kapacitet, der lægger de administrative støvler på hylden, men det sker så først den 1. april – uden at det er en aprilsnar af den grund.

Bo Ørris Nielsen kædede hele seancen fint sammen som konferencier, og komikeren Thomas Warberg stod for den mere muntre del af underholdningen.

* BILLEDGALLERI - klik her.

Af Kurt Helge

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


Det var Randers HK’s meget flotte og temmelig overraskende sejr over Midtjylland, der gjorde udslaget. Her vandt randerspigerne for første gang det danske pokalmesterskab. Fra lørdag aftn er de Årets Sportsnavn 2016.

Billedtekster:

A1: Stine Schytte fra Randers KFUM Håndbold årets lederpokal

A2: Folkeoplysningsudvalgets initiativpris gik til Purhus Idrætsforening

A3: Pokal og rejselegat fra SIKR blev tildelt Jørgen Melker Nielsen.

A4: Klubpokal og gavecheck til Purhus Idrætsforening.

A5: 21-årige Daniel Hove Nielsen fra RGF modtog ungdomspokalen.

A6: Talentprisen 2016 gik til det kun 15-årige karatetalent Oliver Møller Jensen.

A7: 84 årige Henning Bech er stadig aktiv håndbolddommer.

A8: Hall Of Fame, Jens Erik Madsen.

A9: Jens Brix fra Sparekassen Kronjylland og Amtsavisens sportsredaktør Lars Abildgaard klar til at overrække prisen til Randers HK.

A10: Årets sportsnavn 2016: Randers HK.

A11: Anders Høgstrup stopper som kultur- og fritidschef. Han blev hyldet med blomster og får her et klap på skulderen af elitechef Morten Arvidsson.

A12: Mads Würtz Schmidt er to gange blevet Årets Sportsnavn i Randers. Han var også nomineret denne gang, men titlen gik som nævnt til Randers HK.

A13: Komikeren Thomas Warberg var i topform i Randers Arena.

A14: Områdedirektør Jens Brix fra Sparekassen Kronjylland hylder Årets Sportsnavn, Randers HK.

A15: Oliver Møller Jensen holder tungen lige i munden på vej mod at modtage talentprisen.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Sport

Tilladelse til Glamping telte hos Cold Hand Winery
Tilladelse til Glamping telte hos Cold Hand Winery
Sport
Invitation i stedet for brok hjalp - Direktør venter øget interesse
Invitation i stedet for brok hjalp - Direktør venter øget interesse
Sport
Simones drøm om uddannelse
Simones drøm om uddannelse
Sport
Moesgaard Museum har solgt Skovmøllens restaurant
Moesgaard Museum har solgt Skovmøllens restaurant
Sport
Sparekassen Kronjylland opsætter 3 nye hjertestartere i Randers
Sparekassen Kronjylland opsætter 3 nye hjertestartere i Randers
Sport
RC 1910 kørte de sidste løb i jysk-fynske
RC 1910 kørte de sidste løb i jysk-fynske
Sport
Fortsat skaksucces
Fortsat skaksucces
Sport
RC 1910 på landevejene omkring Tønder og Sønderborg
RC 1910 på landevejene omkring Tønder og Sønderborg
Sport
Landevejsrytterne fra Randers deltog i Jysk-Fynske mesterskaber
Landevejsrytterne fra Randers deltog i Jysk-Fynske mesterskaber
Sport
Flotte placeringer til RBK
Flotte placeringer til RBK
Sport
Tilbudsaviser og magasiner m.m:
Regionale nyheder