Del på Facebook Print siden
Nu kan du lære at mælkesyregære og bage med kefirsvampen. Eller hvad med at flette med pìl?
Lørdag den 6. november kl. 10 i skolekøkkenet på Tirsdalens Skole bliver det muligt at lære at mælkesyregære og bage med kefirsvampen.
Iben Vestertjele vil fortælle om fermenteringens historie, det biokemiske og sundhedsmæssige aspekt, og herefter bliver der fremstillet mælkesyregærede grønsager.
Mælkesyregæring er en oldgammel konserveringsmetode, som har mange fordele, både hvad angår holdbarhed, smag og sundhed. Mange kulturer har brugt teknikken til konservering af både dyr og planter. Grønsagerne får f.eks. en fantastisk syrlig smag.
Der kikkes også på kefir-svampens sundhedsaspekter, laves forskellige surdeje, forskellige tips til anvendelsesmuligheder og opskrifter, som kan tages med hjem.
Til frokost bliver der smageprøver på fermenteret mad og brød og drikke af kefirsvampen.
Pilefletkursus
Byøkologisk Forum får igen den kendte og meget dygtige pilefletter Anne Mette Hjørnholm til Randers i weekenden den 29. og 30. oktober. Hun vil undervise i runde/ovale kurve, rammekurve, tasker i pil, blomsterstativer og andre småting. Det foregår på Tirsdalens Skole.
* Tilmelding til Byøkologisk Forum, www.boef21.dk mobil: 29110073
* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.
* Ny mailadresse: info@randersidag.dk
Skriv din kommentar:
Kultur
Kan du mælkesyregære?
Mandag 17. oktober 2016 kl. 09:15Lørdag den 6. november kl. 10 i skolekøkkenet på Tirsdalens Skole bliver det muligt at lære at mælkesyregære og bage med kefirsvampen.
Iben Vestertjele vil fortælle om fermenteringens historie, det biokemiske og sundhedsmæssige aspekt, og herefter bliver der fremstillet mælkesyregærede grønsager.
Mælkesyregæring er en oldgammel konserveringsmetode, som har mange fordele, både hvad angår holdbarhed, smag og sundhed. Mange kulturer har brugt teknikken til konservering af både dyr og planter. Grønsagerne får f.eks. en fantastisk syrlig smag.
Der kikkes også på kefir-svampens sundhedsaspekter, laves forskellige surdeje, forskellige tips til anvendelsesmuligheder og opskrifter, som kan tages med hjem.
Til frokost bliver der smageprøver på fermenteret mad og brød og drikke af kefirsvampen.
Pilefletkursus
Byøkologisk Forum får igen den kendte og meget dygtige pilefletter Anne Mette Hjørnholm til Randers i weekenden den 29. og 30. oktober. Hun vil undervise i runde/ovale kurve, rammekurve, tasker i pil, blomsterstativer og andre småting. Det foregår på Tirsdalens Skole.
* Tilmelding til Byøkologisk Forum, www.boef21.dk mobil: 29110073
* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.
* Ny mailadresse: info@randersidag.dk
Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes! |
© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale. |
Kultur
Det kan stadig lade sig gøre at høre levende musik. Kultur | Blues på Tante Olga Kultur | |
Martin Simpson - en lyslevende folk-blueslegende Kultur | Torsdagsdialoger på Randers Kunstmuseum Kultur | |