Annonce
Del på Facebook   Print siden

Byens hospital er bare bedst til sund mad

Onsdag 28. september 2016 kl. 16:11

Byens hospital er bare bedst til sund mad
Køkkenmedarbejderne brød ud i vild jubel. De ER de bedste. Foto: Helle Brandstrup Larsen.


Byens hospital er bare bedst til sund mad
Ildsjælen nu med øko-guld er hospitalets cheføkonoma Mona Carøe. Foto: Helle Brandstrup Larsen
Næsten 100% økologisk mad til et helt hospital uden at det koster ekstra. Som det første hospital i Danmark tildeles Regionshospitalet Randers nu Det økologiske Spisemærke i guld for den præstation.

Spisemærket er statskontrolleret, og det tildeles af Fødevarestyrelsen, når et køkken kan dokumentere en økologiprocent på mellem 90 og 100. Hospitalskøkkenets økologiprocent er 93, og den er stadig på vej op.

"Præstationerne i vores køkken er et godt eksempel på, hvad en ildsjæl i spidsen og et meget dedikeret og ambitiøst personale sammen kan drive det til. Vi er meget stolte af, at vi her i Randers kan servere landets mest økologiske mad til vores patienter", siger hospitalsdirektør Jonas Dahl.

"Sund og fristende mad, som giver næring, er en af vejene til at genvinde kræfterne, når man er syg, og køkkenet her på hospitalet viser med sine mange nyskabende initiativer vejen for andre hospitaler i Danmark", siger han.

Hjemmelavet mad smager bedst
Ildsjælen er hospitalets cheføkonoma Mona Carøe. Siden det økologiske spisemærke blev indført, har hun vedholdende og entusiastisk sammen med sit personale arbejdet for at ligge i front i Danmark, når det gælder god økologisk mad til patienterne.

"Vores ambition er at lave velsmagende mad, som frister patienterne til at spise", fortæller hun.

"Især mange ældre spiser for lidt, og derfor er det vigtigt, at maden har høj kvalitet og taler til både øjne og mave", siger Mona Carøe.

En af hemmelighederne bag hospitalets succes er, at al mad laves fra bunden. Hospitalet har egne slagtere og bagere ansat, sådan at alt kød bliver anvendt, og brød og kager laves helt uden færdigblandinger og tilsætningsstoffer. Slagterne producerer kødpålæg både til egne patienter, til andre hospitaler i Region Midtjylland og til kantinen, hvor ambulante patienter og pårørende også kan spise.

Hvert efterår sylter køkkenpersonalet 4,5 tons rødbeder, asier og drueagurker, sådan at der er nok til et års forbrug. Den omhyggelige udnyttelse af råvarerne betyder, at der kan produceres næsten 100% økologisk mad, uden at det koster ekstra.

Mona Carøe er medforfatter til kogebogen "Sund fornuft – økologi til patienter", som er udgivet af Økologisk Landsforening.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev på forsiden.
* Avisen har fået ny mailadresse: info@randersidag.dk



Kommentarer til artiklen:
Tak for at være så gode rollemodeller for resten af Danmarks institutioner og ... et inspirationselement for alle os andre.
Kalle Nielsen, 30-09-2016 09:47:12


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Forside

Denne udsigt kan blive din: Skovhaven i Hadsund - 4. marts 2023
Denne udsigt kan blive din: Skovhaven i Hadsund - 4. marts 2023
Forside
De bedste online casino spil i Danmark
De bedste online casino spil i Danmark
Forside
5 ting du ikke vidste om spil i Danmark
5 ting du ikke vidste om spil i Danmark
Forside
Et kig på spillelovgivningen for online casino i Norden
Et kig på spillelovgivningen for online casino i Norden
Forside
Få fuldt udbytte af havens grønne glæder
Få fuldt udbytte af havens grønne glæder
Forside
Orkla planlægger at tilbagekalde alle HUSK produkter i samarbejde med myndighederne
Orkla planlægger at tilbagekalde alle HUSK produkter i samarbejde med myndighederne
Forside
Dødsfald
Dødsfald
Randers
Så stoppede festen
Så stoppede festen
Forside
Lug, beskær og plant i efteråret
Lug, beskær og plant i efteråret
Forside
Lager/Produktionslokaler udlejes
Lager/Produktionslokaler udlejes
Forside
Tilbudsaviser og magasiner m.m:
Regionale nyheder