-
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Huse med solceller er i høj kurs

Søndag 25. september 2016 kl: 11:00

Huse med solceller er i høj kurs
Peter Laursen, EDC Ønskebo, Randers: Udgifter til el, vand og varme udgør en stadig større del.
Mere end 7 ud af 10 boligkøbere mener, at huse med solcelleanlæg er attraktive eller meget attraktive i forhold til huse uden. Omvendt mener kun 6 pct., at det er en ulempe, hvis der er solceller på taget.

Det viser en undersøgelse blandt 1500 boligkøbere, der er skrevet op i EDC-kædens køberkartotek. Præferencerne er nogenlunde ens i hele landet, og der er heller ikke forskel på mænds og kvinders eller unges og ældres syn på spørgsmålet.

Det er udsigten til billig og miljørigtig energi, der vejer tungt for boligkøberne, og angiveligt tungere end de mere tvivlsomme arkitektoniske værdier, der følger med monteringen af solcelleanlæg.

"Da opsætningen af solceller boomede i 2012 på grund af fordelagtige tilskudsregler, var der grundlæggende to bekymringer, nemlig om solcellerne ville skæmme huset, og om der kunne opstå problemer med taget i forbindelse med opsætningen", siger Peter Laursen fra EDC Ønskebo i Randers.

Nu viser det sig, at bekymringerne var uberettigede, i hvert fald hvis man måler på husets attraktivitet, når det skal sælges. For flertallet af boligkøberne overskygger forventningen om lavere energiomkostninger, hvad der måtte være af indvendinger.

Omkostninger til energi er i dag i mange tilfælde på højde med omkostninger til lån:

"Den lave rente betyder, at omkostninger til at finansiere boligkøbet fylder mindre i det samlede regnestykke, mens udgifter til el, vand og varme udgør en stadig større del. Der er derfor god fornuft i at finde alternative løsninger eksempelvis i form af et solcelleanlæg", siger Peter Laursen.

Der er registreret ca. 95.000 solcelleanlæg i Danmark, som tilsammen producerer godt to pct. af det samlede forbrug af elektricitet.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev på forsiden.
* Avisen har fået ny mailadresse: info@randersidag.dk

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Nyt værktøj kan revolutionere boligmarkedet
- Flotte takter på lokalt boligmarked
- Husene sælges rekordhurtigt i Randers
- Huse med solceller er i høj kurs
- Friske på boligjobordningen
- Ældre er mest interesserede i hurtigt internet
- Sælg boligen i december
- Flere skuffede boligkøbere
- Sidste chance for håndværkerfradrag
- Udbetalingen er i hus
- Vind 100.000 kr. til næste byfest
- Seks ledige lejligheder i Ågården

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk