-
Klik venligstKlik venligst-

Udbetalingen er i hus

Onsdag 14. oktober 2015 kl: 11:14

Udbetalingen er i hus
Henrik Lang, EDC Danebo, Randers: Langt de fleste boligkøbere har allerede foretaget den nødvendige opsparing.
Den 1. november træder nye såkaldte god-skik-regler for finansielle virksomheder i kraft. Reglerne får dog ikke den store betydning. Huskøberne er godt rustet.

Det kommer bl.a. til at betyde, at det som udgangspunkt ikke længere vil være muligt at få lov at låne hele beløbet til en ny bolig, sådan som man kan i dag, nemlig med 80 pct. realkreditlån og de sidste 20 pct. som et lån i banken.

Fremover skal køber i henhold til de nye regler præstere en udbetaling på minimum 5 pct., som kan ske ved opsparing eller i form af et lån fra eksempelvis familien.

En ny analyse blandt mere end 800 boligkøbere i EDC’s køberkartotek viser, at langt de fleste er forberedt på de nye regler, idet 87 pct. af boligkøberne allerede har sparet op til udbetalingen eller til mere end udbetalingen på den nye bolig. Analysen viser, at det ikke så overraskende fortrinsvis er de yngre købere (under 35 år), som ikke har sparet så meget op.

Med i vurderingen af de nye reglers betydning skal også en bestemmelse om, at der vil være mulighed for at fravige kravet om de 5 pct. i udbetaling.

"Vores konklusion er, at der ikke er grund til at tro, at de nye regler får nogen særlig betydning for boligsalget," siger Henrik Lang, der til daglig står i spidsen for EDC Danebo i Randers C.

"Langt de fleste boligkøbere har allerede foretaget den nødvendige opsparing, og for eksempelvis førstegangskøbere med gode jobs, er der dispensationsmuligheder i reglerne. Dermed sikres et mere solidt boligmarked – og det kan ingen være utilfredse med."

Henrik Lang påpeger dog, at der kan være en god pointe i at slå til inden de nye regler træder i kraft:

Skal du låne det hele, skal du handle nu
"Er man alligevel tæt på at underskrive en købsaftale, kan det i de tilfælde, hvor man skal låne hele købesummen være klogt at få handlen på plads inden 1. november. Dels vil det hele i denne situation nok forløbe lidt smidigere under de nuværende regler, og dels kan man bruge evt. anden opsparing eller kassekredit til flytning og istandsættelse," siger Henrik Lang, EDC Danebo, Randers.© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Nyt værktøj kan revolutionere boligmarkedet
- Flotte takter på lokalt boligmarked
- Husene sælges rekordhurtigt i Randers
- Huse med solceller er i høj kurs
- Friske på boligjobordningen
- Ældre er mest interesserede i hurtigt internet
- Sælg boligen i december
- Flere skuffede boligkøbere
- Sidste chance for håndværkerfradrag
- Udbetalingen er i hus
- Vind 100.000 kr. til næste byfest
- Seks ledige lejligheder i Ågården

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk