Klik venligst
Klik venligstKlik venligst-

K vil have billigere og sikrere biler

Fredag 12. juni 2015 kl: 14:20

K fra Randers meldte i dag ud, at de vil have billigere biler. Det fik morgenbilisterne at vide ved Randersbro.
K fra Randers meldte i dag ud, at de vil have billigere biler. Det fik morgenbilisterne at vide ved Randersbro.

K vil have billigere og sikrere biler
Folketingskandidat KArsten Ulstrup Kristensen (K), Randers: Det er ikke rimeligt, at der er en slags topskat på biler.
Udspillet kom fra partiet fredag, og samme morgen var de konservative fra Randers på gaden i morgenmyldretiden ved Randers Bro for med skilte og plakater at henvende sig direkte til bilister på vej på arbejde.

Det har længe været en velkendt konservativ mærkesag, at bilerne skal være billigere. Men i et nyt konservativt udspil vil partiet også fritage sikkerhedsudstyr for afgifter, så det bliver billigere at købe mere sikre biler.

"Danske familier - også her i Randers - fortjener både billigere og sikrere biler. De skyhøje bilafgifter betyder desværre, at den danske bilpark i dag er domineret af forældede og små biler, som ikke giver danskerne den nødvendige sikkerhed i trafikken," forklarer Karsten Ulstrup Kristensen, der er konservativ folketingskandidat i Randers Sydkredsen.

Derfor støtter de lokale konservative to konkrete politiske forslag, der skal sikre danskerne muligheden for at købe billigere og sikrere biler. Dels skal registreringsafgiften sænkes fra 180 til 105 procent, og dels skal en lang
række sikkerhedsudstyr som bedre bremser, selealarmer og sikrere sæder helt fritages for afgift, så det bliver standard i flere biler.

"Det er ikke rimeligt, at der er en slags topskat på biler, der netop gør sikre familiebiler langt dyrere end de mindre modeller. Vores forslag om at afskaffe den vil føre til, at en dansk familie kan spare 50.000 kroner på en bil, der uden registreringsafgift koster 150.000 kroner," understreger Karsten Ulstrup Kristensen.

Den lokale konservative folketingkandidat lægger vægt på, at den mest solgte bil i Danmark er mikrobilen Volkswagen Up. Til sammenligning kører den typiske svensker rundt i en Volvo V70 og en tysker i en Golf.

Begge meget sikrere biler end Up'en.

"Danmark har i europæisk sammenhæng en midaldrende bilpark, hvor biler i gennemsnit bliver 9,1 år gamle, og en rapport fra DTU har vist, at hvis alle biler i Danmark var blot et år nyere, kunne kan reducere antallet af trafikdrab med 30 procent," afslutter Karsten Ulstrup Kristensen.

De konservative understreger i øvrigt, at de på sigt ønsker en fuldstændig omlægning af registreringsafgiften, så bilen beskattes ud fra parametre som vægt og C02-udledning frem for blot værdi, som det er tilfældet i dag.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Udenlandsk butikstyv fik straksbøde
- Et slag for Station K er vundet
- Folkeskolerne i Randers bar lysene frem
- Ny vej i julegave
- Purhus IF hitter med e-sport
- Mand anholdt for at sætte ild til container
- Nordbybørn holdt luciatraditionen i hævd
- Røver i rensdyrkostume
- Naturbussen kører bybørn ud i naturen
- Sammenstød på E45
- Folkeskolerne viser sig frem på video
- Nyheder fra byrådsmødet

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk