-
Klik venligst-Klik venligst

Kristian har tævet vægten og er blevet gladere

Fredag 25. juli 2014 kl: 09:05Kristian har tævet vægten og er blevet gladere
Kristian Munk Sørensen er blevet glad for at bevæge sig efter at have deltaget i projektet 'Nu rykker vi!' - og han gir kiloene kamp til stregen.
Kristian på 13 år har stoppet vægtudviklingen efter at have deltaget i projektet ”Nu rykker vi!”, som hjælper børn og unge i 6. – 9. klasse med at give de ekstra kilo kamp til stregen.

Han blev drillet. Han var meget alene, og han var ked af det. Et skoleskift havde været på tale længe, og til sidst bad han selv om at måtte komme i en ny skole.

Det er en anelse svært at forestille sig, når man ser på den smilende unge mand med de milde øjne og fornemmer den brændende beslutsomhed bag det generte smil – han sætter sit nye liv højt, og han vil virkelig gerne fortælle om det:

”Jeg har fået nye venner – både i forbindelse med projektet og i min nye skole. Jeg har bare fået det bedre,” siger Kristian Munk Sørensen.

”Jeg har fået en meget gladere dreng,” siger Kristians mor Jeanette Munk Sørensen. Hun tilmeldte Kristian Randers Sundhedsplejes projekt ”Nu rykker vi!”, som henvender sig til børn og unge, der har et par kilo for meget og for nogens vedkommende også et lavt selvværd at slås med.

Fokus på trivsel
"Jeg synes, at styrken ved vores tilbud er, at vi ikke udelukkende har fokus på vægten, men også på trivsel og selvværd. De unge får mulighed for at arbejde med sig selv og få nye kammerater – og det er fantastisk at se, hvordan de griber den mulighed og blomstrer op," fortæller Rikke Kamstrup Knudsen, der er projektleder på ”Nu rykker vi” på Randers Sundhedscenter.

Sammen med sit hold af drenge på hans egen alder får Kristian blandt andet kostvejledning, motionstilbud, forskellige øvelser i mentaltræning og familiesamtaler.

Fælles indsats lønner sig
Den ændring, der skal til i livsstilen for de overvægtige børn og unge, kræver en indsats fra hele familien, og hjemme hos familien Munk Sørensen har de taget udfordringen op og indført de nødvendige ændringer.

”Vi er blevet meget mere opmærksomme, når vi handler ind, og findes der et sundere alternativ til det, vi plejer at købe, så vælger vi det,” siger Kristians mor.

Projektleder Rikke Kamstrup Knudsen er fuld af beundring over den indsats, familierne leverer:

"Jeg tager hatten af for de familier, som er med i ”Nu rykker vi!”. Det kræver hårdt arbejde at ændre livsstil og komme ned i vægt, og alle i familien er nødt til at arbejde sammen om det for at få det til at lykkes. Det er godt gået," siger projektleder Rikke Kamstrup Knudsen.

Fakta

• ”Nu rykker vi!” er startet op i december 2012 og løber frem til december 2015.
• 160 børn og unge og deres familier vil få mulighed for at deltage i løbet af projektperioden.
• Målgruppen er overvægtige børn og unge på 6. – 9. klassetrin i Randers Kommune.
• Projektet samarbejder med tre idrætsforeninger; hhv. Randers Thunder, Swimteam Neptun og Randers Cimbria PRO
• Mere information om projektet kan findes her - klik.

RANDERSiDAG finder du også på Facebook og Twitter

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Louise smed 100 kilo
- Stort afdansningsbal
- Swimrun for rigtige m/k'er
- Så er der MTB-børnetræning
- Roning i Randers er langtidsholdbar
- Medaljer med hjem fra Belgien
- Adventsløbet satte liv i søndagsranders
- 515 er klar til Adventsløbet
- Kom og spil kort
- Guldregn over Benny Rays line dancere
- Line dance DM 2014 i Randers
- Line Dance guld med hjem fra England

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk